URBAN ROOF NOVIM ZGODBAM NAPROTI

V januarju 2018 je športni center Urban Roof zaradi odločbe o izselitvi moral zapustiti prostore v Spodnji Šiški. Težko smo se poslovili od lokacije, ki nam je dobrih 7 let predstavljala dom. Urban Roof je s svojim delovanjem oživljal urbane športe, skrbel je za raznoliko dogajanje na področju urbane kulture in mnogim nudil veliko več kot športni center. Hvaležni smo za vse pozitivne utrinke izpod stare Strehe; imeli smo se lepo, delali smo dobro, delili znanje, vzgajali in usmerjali; v sedmih letih so v naših programih zrasli in se razvili številni otroci in mladostniki. Vtisi nasmejanih in zadovoljnih obrazov ostajajo v naših spominih in nam dajejo novega elana za nadaljnje delovanje. Pod novo Streho 🙂

Prostor za novo Streho smo našli na Kamniški ulici, kjer se nahaja naša nova baza – Urbana Baza! Je sedež Športnega društva Ilužn in Zveze športov prostega sloga; prostor, kamor smo preselili jedrni del Urban Roofa in od koder bomo izhajali naprej. Naše delovanje gre dalje, potrebovali smo nekaj časa, da smo se sestavili, sedaj pa s polno paro naprej. Trenutno prostore adaptiramo in ustvarjamo čisto svež, nov športni center. Pod okriljem Urban Roofa bodo v sicer manjšem športnem centru Urbana Baza potekali tečaji urbane plesne šole, ki jih nameravamo vsebinsko še nadgraditi, tečaji balvanskega plezanja za predšolske in šolske otroke, igrivi programi osnovne motorike za najmlajše (in malo starejše) ter raznolike vadbe za starejše; starše, ki pripeljete otroke na tečaje, za mamice z otroci, študente, dijake, zaposlene, podjetja. Poudarek bomo dali predvsem na kakovostne športne aktivnosti, ki temeljijo na zdravi zabavi, ustvarjalnosti in povezovanju. Otvoritev novega centra načrtujemo že v marcu, točen datum bomo še objavili.

Naše delovanje na področju skate parka je trenutno okrnjeno, saj nimamo športne infrastrukture, ki bi nam omogočala kakovostno nadaljevanje aktivnosti. To pa niti približno ne pomeni, da bomo z delovanjem prenehali. V maju bomo pričeli z izvajanjem aktivnosti v zunanjem skate parku (za Pop TV-jem). Prav tako načrtujemo izvedbo poletnih Freestyle počitnic, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji vseh urbanih športov.

Želimo se vam zahvaliti za potrpežljivost in razumevanje ob prilagajanju in izvajanju programov na drugih lokacijah. Že kmalu obljubljamo stalnost, ki nam jo bo omogočil lasten prostor in dvig kakovosti programov.

Veselimo se nadaljnjih izzivov in novih zgodb. Vabimo vas, da ste del njih tudi vi.

Pusti komentar