ROOFOVA PLEZALNA LIGA OTVORJENA

V četrtek, 12.11.2015, je potekala prva tekma Roofove plezalne lige – Plezalni izziv No1. Tekmovanje je postreglo s 50 zelo raznolikimi bolderji v razponu težavnosti vse od štiric do zahtevnejših osmic.

40 tekmovalcev je tekmovalo v ločenih kategorijah „Pro“ in „Amaterji“, ločeno pa še v ženski in moški kategoriji. Po treh urah plezanja v dobrem vzdušju in brez da bi zmanjkalo plezalnih izzivov, so bili tekmovalci že utrujeni, a zadovoljni in nasmejani.

V ženski amaterski ekipi je prvo mesto zasedla Tjaša Šorli, druga je bila Laura Siegel, tretja pa Alenka Skvarč. V moški amaterski kategoriji si je prvo emsto prislužil Valentin Golouh, drugi je bil Matevž Karun, tretji pa Klavdij Oberstar. V ženski pro kategoriji je tekmovala samo ena pogumna tekmovalka in tako zasedla prvo mesto – Živa Bogolin. V moški pro kategoriji pa je bil boj zelo izenačen – v superfinalu si je prvo mesto priplezal Peter Jereb, na drugem mestu mu je sledil Luka Drolc, tretje mesto pa je zasedel Andraž Karničnik. Čestitke vsem tekmovalcem.

Tekma je bila zakon, „nepreplezani“ balvani vas bodo še nekaj časa počakali pod Streho, da jih pregrizete in osvojite. Naslednja tekma se nam obeta v četrtek, 10. decembra, se vidimo!


Pusti komentar