ODPRTO PISMO – DECEMBER 2017

URBAN ROOF Z JANUARJEM ZAPUŠČA ULICO MILANA MAJCNA

Športni center Urban Roof mora zaradi odločbe o izselitvi v januarju 2018 zapustiti sedanje prostore v Šiški. 20. januarja 2018 bomo na Ulici Milana Majcna 6 izvedli še mednarodno hip hop tekmovanje Juste debout Ljubljana 2018, v ponedeljek 22. januarja pa prostore dokončno predali in s tem zaključili 7-letno zgodbo Urban Roofa na Ulici Milana Majcna.

Trenutni položaj

V decembru bomo tečajnikom ponudili še dodatne termine tečajev, ki bodo potekali med 27. in 29.12.2017. Tečaji Urbane šole bodo na trenutni lokaciji potekali do vključno 13.1.2018.  Po 15. januarju se bomo potrudili zagotoviti vsaj del programskih vsebin za aktivne člane na drugih lokacijah. O poteku slednjih vas bomo obvestili. Vse aktivne tečajnike in starše prosimo za razumevanje ob morebitni prekinitvi ali prilagoditvi programskih vsebin.

Športno društvo llužn bo od Mestne občine Ljubljana prevzelo v upravljanje zunanji skatepark v Savskem naselju (za Pop TV-jem). To nam bo omogočilo izvedbo programov od pomladi naprej, pokritje poligona in izgradnjo dodatne infrastrukture pa načrtujemo v letu 2018, saj nam trenutne finančne zmožnosti skupaj s selitvijo tega ne omogočajo.

MOL nam je ponudila tudi prostor v manjši hali v Murglah, kamor smo nameravali preseliti del naših dejavnosti, vendar so nam to možnost kasneje zavrnili.

V tem trenutku lahko sporočimo zgolj to, da Urban Roof po 15. januarju 2018 ostaja brez strehe nad glavo. Pospešeno iščemo primeren prostor in možnosti za selitev.

Delovanje ŠD Ilužn in centra Urban Roof

Športno društvo llužn v Ljubljani deluje že 10 let, ustanovljeno je bilo iz želje in potrebe posameznikov po prostoru, v katerem so urbani športi združeni. Z otvoritvijo športnega centra Urban Roof nam je leta 2010 to uspelo in v naslednjih sedmih letih smo naše delovanje optimizirali, izpopolnjevali in izboljševali. S svojim delovanjem zadovoljujemo potrebe 800 aktivnih članov letno.

Zastavljeni dolgoročni načrti so nam prinesli pozitivne rezultate, s potrditvijo olimpijskega komiteja o sprejetju športov prostega sloga med panožne olimpijske športe, pa smo dobili potrditev, da “brcamo” v pravo smer. Za doseganje boljših pogojev dela smo v začetku leta 2017 pričeli z ustanavljanjem Zveze urbanih športov Slovenije, ki bo v prihodnosti poskrbela tudi za postavitev panožnega centra urbanih športov.

Delovanje centra Urban Roof bomo s selitvijo na drugo lokacijo še izboljšali in programe na podlagi preteklih izkušenj nadgradili. še naprej bomo skladno z našim poslanstvom skrbeli za ustvarjanje pogojev in razvoj urbanih športov na slovenskih tleh.

Poziv k podpori

V trenutnem položaju pa se obračamo na vse vas; člane ŠD llužn, ljubitelje urbanih športov, podpornike, tečajnike in starše, prijatelje, znance, … če imate možnost nam kakorkoli pomagati pri tem, da Urban Roof naprekinjeno nadaljuje svojo zgodbo (s kontakti, objekti, možnostmi, idejami, …), vas lepo prosimo, da nas kontaktirate (info@urbanroof.si, 040 533 234).

Hvala za podporo.

Športno društvo Ilužn

Ana Jarc, predsednica

Pusti komentar